راهنمای خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان و دکوراتیو
یکی از مصالح پرکاربرد در صنعت ساختمان ورق آلومینیوم است که به دلیل ویژگیهای منحصربهفرد و مزایای فراوان موردتوجه معماران و پیمانکاران قرار دارد. به همین دلیل خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان یکی از گزینههای مناسب است. ورق آلومینیوم CNC ترکیبی از فلز آلومینیوم و برش دقیق با جدیدترین تکنولوژی روز دنیا است و از آن در دکوراسیون و نمای ساختمان استفاده میشود.
علاوه بر نمای ساختمان، استفاده در پارتیشنبندی و سقف کاذب از دیگر موارد کاربرد و نقش آلومینیوم در دکوراتیو ساختمان است. ورق آلومینیوم دارای وزن سبک بوده و نقش مؤثری در کاهش وزن سازه و بهبود بهرهوری انرژی دارد. علاوه بر این، انعطافپذیری از دیگر مزایای استفاده از ورق آلومینیوم است. در این مقاله از گروه صنعتی تجاری طلوع نورد پارس دلایل و مزایای خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان را بررسی میکنیم.
مزایای استفاده از ورق آلومینیوم
آلومینیوم از فراوانترین فلزات در جهان است و به دلیل ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خود در صنایع مختلف کاربرد دارد. این فلز منحصربهفرد وزن سبک داشته و یک رسانای عالی برای گرما و الکتریسیته محسوب میشود. علاوه بر این انعطافپذیری، مقاومت بالا در برابر خوردگی و عوامل محیطی از ویژگیهای دیگر این فلز است. به دلیل تشکیل اکسید آلومینیوم بر سطح این فلز، از آلومینیوم در برابر خوردگی و زنگزدگی محافظت میشود. باتوجهبه این ویژگیها و سطح صاف، براق و یکدست و زیبایی ظاهری خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان افزایش یافته است.
از دیگر مزایای استفاده از ورق آلومینیوم قابلیت پذیرش پوششهای مختلف مانند پوشش الکتروفورتیک، آنودایز، رنگ و سایر پوششهای محافظ است. همچنین وزن سبک آلومینیوم حملونقل آن را تسهیل کرده و در کاهش هزینه نقش دارد. مقاومت در برابر حرارت و اشتعال نیز از دیگر دلایل انتخاب و خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان و صنایع دیگر است. مقاومت بالا و انعطافپذیری این فلز موجب میشود تا تحتفشار و انقباض ترک نخورده و شکسته نشود. استفاده از آلومینیوم در صنعت ساختمان موجب افزایش مقاومت سازه در برابر زلزله و شرایط اقلیمی شده و نقش مهمی هم در بهرهوری انرژی دارد.
آلومینیوم در صنایع مختلف
آلومینیوم با داشتن ویژگیهای مکانیکی و فیزیکی خاص خود از فلزات پرکاربرد در صنایع مختلف است. صنایعی که آلومینیوم کاربرد زیادی در آن دارد عبارتاند از:
- صنعت الکترونیک: به دلیل رسانایی بالای ورق آلومینیوم از آن برای ساخت سیم و کابلهای برق، بازتابندههای نوری، ترانزیستور و… استفاده میشود.
- صنایع غذایی: انعطافپذیری و وزن سبک ورق آلومینیوم ویژگی بسیار مناسبی برای بستهبندی صنایع غذایی است. همچنین این فلز دارای خواص ضدباکتریایی است که در صنعت بستهبندی مواد غذایی اهمیت زیادی دارد.
- صنایع سنگین: کاربرد آلومینیوم در خودروسازی، کشتیسازی، هوافضا، ساخت دوچرخه و… استفاده میشود.
- صنعت ساختوساز: خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان از دیگر موارد کاربرد این فلز در صنعت است. مقاومت در برابر خوردگی، شکلپذیری و بهرهوری انرژی برخی از مزایای استفاده از ورق آلومینیوم در ساختوساز هستند.
- صنعت لوازمخانگی: از ورق آلومینیوم برای ساخت بسیاری از لوازمخانگی مانند ظرفشویی، لباسشویی، یخچال، اجاقگاز و… استفاده میشود.
خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان: روش ساخت ورق آلومینیوم
ورق آلومینیوم محصولی است که طی فرایندهای مختلفی که بر روی آلومینیوم خام انجام میشود به دست میآید. شمشهای آلومینیوم تحت فرایند نوردکاری فلزات قرار میگیرند. در نورکاری، فلز موردنظر تحتفشار از بین یک یا چند غلتک عبور داده شده و فشار حاصل از غلتکها ضخامت فلز را تغییر میدهد. میزان ضخامت فلز بر اساس فاصله بین دو غلتک است. نوردکاری شامل نورد سرد و گرم است و بعد از انجام فرایند نوردکاری در اندازه، ضخامت و ابعاد موردنظر برش داده میشوند.
فاکتورهای تقسیم بندی ورق آلومینیوم
ورقهای آلومینیوم بر اساس فاکتورهای مختلف تقسیمبندی میشوند و این تقسیمبندی بر اساس نیازهای خاص برای صنایع مختلف است. بهعنوانمثال خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان متفاوت از ورق آلومینیومی برای صنایع سنگین است. فاکتورهای تقسیمبندی آلومینیوم عبارتاند از:
- نوع سطح: ورق ساده برای کاربرد عمومی، در ساختوساز و صنعت، ورق آجدار با الگوهای برجسته برای سطوح ضدلغزش و کفپوش، ورق رنگی برای صنایع دکوراتیو و نمای ساختمان و ورق آینهای برای طراحی داخلی و خارجی مناسب هستند.
- نوع آلیاژ: انواع آلیاژ آلومینیوم وجود دارد که هرکدام کاربرد مشخصی دارند. بهعنوانمثال آلیاژ سری 1000 به دلیل درجه خلوص بالا در صنعت برق و الکترونیک کاربرد دارد. آلیاژ سری 3000 به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی در صنایع بستهبندی و ساختمان کاربرد دارد.
- فرایند تولید: در فرایند نورد، ورق آلومینیوم تحت نورد سرد یا نورد گرم قرار میگیرد. هرکدام از این فرایندها ویژگیهای خاصی را در فلز پدید میآورند. ورق آلومینیوم تحت نورد گرم برای کاربردهای صنعتی و سنگین کاربرد دارد؛ ولی آلومینیوم تحت نورد سرد دارای دقت و سطح کیفی بالایی بوده و در صنایع الکترونیک کاربرد دارد. علاوه بر این، معمولاً خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان و دکوراتیو از آلومینیوم نورد سرد است.
- ضخامت ورق: ورقهای آلومینیوم بر اساس میزان ضخامت در سه دسته فویل آلومینیوم، ورق نازک و ورق ضخیم تقسیمبندی میشوند. فویل آلومینیوم در عایقکاری، صنایع بستهبندی و آشپزی کاربرد دارد. از ورق نازک آلومینیوم برای تولید بدنه وسایل نقلیه و محصولات ساختمانی استفاده میشود. ورقهای آلومینیوم ضخیم هم به دلیل استحکام بالا در صنایع ماشینسازی و هوافضا کاربرد دارند.
برای خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان و نقش آلومینیوم در دکوراتیو لازم است تا اطلاعات دقیقی درباره انواع ورق آلومینیوم داشته باشیم تا بهترین گزینه انتخاب شود.
نکات خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان
ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی آلومینیوم موجب شده است تا این فلز کاربرد زیادی در صنعت ساختمان و دکوراتیو داشته باشد. اولین گام هنگام خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان و صنایع دیگر توجه به کیفیت محصول است. سطح صاف و بدون خراش و ضخامت یکنواخت نشانه کیفیت بالای محصول است. در ادامه به نکات مهم مربوط به خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان میپردازیم.
- نوع سطح و پوشش: ورق آلومینیوم میتواند دارای پوششهای رنگی یا آلومینیوم آنودایز شده باشد که نقش مؤثری در افزایش مقاومت ورق در برابر خوردگی محیطی و زیبایی ظاهری دارد.
- نوع آلیاژ: آلیاژهای متفاوت آلومینیوم دارای ویژگیهای متفاوتی بوده و در صنایع مختلف کاربرد دارند. بهعنوانمثال آلیاژهای 5052 و 6061 در صنایع ساختمان کاربرد زیادی دارند.
- ضخامت ورق: ضخامت ورق یکی دیگر از فاکتورهای مهم در هنگام خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان است. اندازه ضخامت ورق آلومینیوم باید بر اساس نوع کاربرد در صنعت ساختوساز باشد.
- استانداردهای تولید: برای انتخاب ورق آلومینیوم برای ساختوساز و دکوراتیو باید به استانداردهای تولید هم توجه داشت. داشتن استانداردهای معتبر ملی و بینالمللی نشاندهنده کیفیت بالای محصول است.
- مقاومت در برابر شرایط محیطی: ورق آلومینیوم باید از استحکام و مقاومت کافی در برابر شرایط محیطی برخوردار باشد. بهعنوانمثال ورقهای آلومینیومی که در نمای ساختمان استفاده میشوند باید بتوانند در برابر خوردگی، زنگزدگی و… مقاوم باشند.
- قابلیت جوشکاری: هنگام خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان و بر اساس نوع کاربرد باید از ورقهایی استفاده کرد که بهراحتی قابل شکلدهی و جوشکاری باشند.
خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان؛ نقش آلومینیوم در دکوراتیو
علاوه بر مزایای استفاده از آلومینیوم در صنایع مختلف یعنی خواص مکانیکی و فیزیکی، این فلز به دلیل زیبایی و جلای ظاهری در دکوراسیون استفاده میشود. در ساختمانسازی مدرن آلومینیوم اهمیت زیادی داشته و از آن در دکوراسیون داخلی و خارجی استفاده میشود. در ادامه به موارد کاربرد و نقش آلومینیوم در دکوراتیو و خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان میپردازیم.
- نمای ساختمان: استفاده از آلومینیوم در نماهای مدرن مانند کامپوزیت پانلهای آلومینیومی
- نورپردازی دکوراتیو: استفاده از آلومینیوم در پروفیلهای نور مخفی LED و طراحی مدرن و مینیمال
- قاببندی و پروفیلها: نقش آلومینیوم در دکوراتیو، قاب درب و پنجره، نردههای دکوراتیو، پارتیشنهای داخلی و…
- سقف کاذب: اجرای طرحهای مدرن برای سقفهای کاذب از جنس آلومینیوم به دلیل مقاومت بالا، شکلپذیری و جلای آلومینیوم
- تجهیزات دکوراتیو و مبلمان: در صنعت مبلمان از ترکیب آلومینیوم با سنگ، چوب و… محصولاتی زیبا، کاربردی و مقاوم ساخته میشود.
انواع نمای آلومینیومی
یکی از مهمترین نمونههای نقش آلومینیوم در دکوراتیو، استفاده از این فلز ارزشمند در نمای ساختمان است. نمای آلومینیومی به دلیل دوام بالا، زیبایی و تطبیقپذیری در معماری مدرن استفاده میشود. برای خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان برای استفاده در نما باید استانداردهای مربوط به آلومینیوم مخصوص نما کاملاً موردتوجه قرار گیرد. عملکردهای حرارتی و بهرهوری انرژی، دوام بالا، وزن کم و انطباقپذیری از مزایای استفاده از ورق آلومینیوم بهعنوان نمای ساختمان است.
آلومینیوم دارای ویژگی تطبیقپذیری بوده و بهراحتی میتوان آن را شکل داده و برای انواع نماهای مدرن پیچیده استفاده کرد. علاوه بر این قابلیت بازیافت مقاومت در برابر نور خورشید، باران، برف، خوردگی و زنگزدگی از دیگر دلایل استفاده از این فلز در نمای ساختمان است. طراحان نمای ساختمان انواع مختلف و جذاب نما را با استفاده از آلومینیوم طراحی میکنند و برخی از آنها عبارتاند ز:
- نمای آلومینیومی تراکوتا: ترکیب نمای آلومینیومی و نمای سفالی
- نمای آلومینیومی کرتین وال: از نماهای پرطرفدار در طراحی مدرن
- نمای پانلهای آلومینیومی: پانلهای آلومینیومی در ابعاد بزرگ که در چهارچوب قرار گرفته و در آن فیکس میشوند.
- نمای آلومینیوم و شیشه: ترکیب شیشه و آلومینیوم که علاوه بر جذابیت بصری نقش مهمی در بهرهوری انرژی ساختمان دارد.
- نمای مشبک آلومینیومی: طراحی و اجرا بهصورت توری مش و صفحات مشبک، ایجاد سایهروشن، نفوذ نور خورشید و زیبایی بصری
- نمای آلومینیومی کامپوزیت: مقاوم در برابر آتش، قابلیت تعویض و جابهجایی بعد از نصب و اجرا
جمعبندی
فلز آلومینیوم از پرکاربردترین و مهمترین فلزاتی است که به دلیل ویژگیهای منحصربهفرد خود در صنایع مختلف از آن استفاده میشود. این فلز در صنایع سنگین مانند هوافضا، خودروسازی، کشتیسازی، صنعت ساختمان، صنایع بستهبندی، برق و الکترونیک و بسیاری دیگر از صنایع کاربرد دارد. انواع مختلف آلومینیوم بر اساس نوع کاربرد و صنعتی که باید در آن استفاده شوند متفاوت هستند. وزن سبک، رسانای حرارت و الکتریسیته امکان بازیافت آلومینیوم، وزن سبک و قابلیت انطباقپذیری برخی از مزایای استفاده از ورق آلومینیوم هستند.
برای خرید ورق آلومینیوم برای صنایع ساختمان و صنایع دیگر باید فاکتورهای مهمی مانند نوع آلیاژ، ضخامت، نوع سطح، فرایند تولید و استانداردهای مختلف موردتوجه قرار گیرند. علاوه بر ویژگیهایی مانند استحکام بالا، انعطافپذیری و قابلیت شکلپذیری، زیبایی و جلای این فلز میتواند دلیل کاربرد آلومینیوم را در دکوراسیون ساختمان روشن کند. مهمترین نمونه کاربرد آلومینیوم در دکوراتیو مربوط به نمای ساختمان است و انواع نمای آلومینیومی کرتین وال، تراکوتا و نمای مشبک آلومینیومی نمونههایی از نقش آلومینیوم در دکوراتیو هستند.
شرکت طلوع نورد پارس سابقه بیش از چهار دهه فعالیت در زمینه تولید ورق آلومینیوم، گرده آلومینیوم، آنیل و نوردکاری را دارد. این شرکت با ترکیب دانش نوین، تخصص، تجربه و خلاقیت و پیروی از استانداردهای جهانی توانسته است علاوه بر بازارهای داخلی در عرصه جهانی هم اعتبار بالایی کسب کند. کیفیت محصولات طلوع نورد پارس گویای تلاشهای مستمر متخصصان این شرکت است. برای کسب اطلاعات بیشتر، خرید محصول و مشاوره با کارشناسان شرکت از طریق بخش تماس با ما اقدام کنید.
- دسته بندی: مقالات علمی
- تگ ها:
- تاریخ انتشار: ۱۴۰۴/۰۴/۲۵